Składniki
- 1 kg twarogu w wiaderku
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1 szklanka gęstej, kwaśnej śmietany
- 200 g wiórek kokosowych
- 7 jajek
- 1 szklanka cukru pudru (można dać więcej)
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
150 mlecznej czekolady + ok. 3 łyżek śmietanki 30% – rozpuścić w kąpieli wodnej
Do miski wsypać wiórki kokosowe i zalać mleczkiem kokosowym. Wymieszać i odstawić na kilkanaście minuty. Po tym czasie dodać do miski wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Wlać masę serową do formy o rozmiarze 24x36, wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 80 minut. Zostawić kilkanaście minut przy uchylonych drzwiczkach, po czym wyjąć i wystudzić. Na wystudzony wylać polewę czekoladową i udekorować wiórkami kokosowymi.
A czy zamiast mleczka kokosowego można skondensowane
OdpowiedzUsuń