Jak już wspominałam u nas w domu chętnie jadamy kurczaka. Ja zdecydowanie jestem fanką piersi z kurczaka, dlatego często ją podaje. Dzisiaj przepis, którego nie da się popsuć, zawsze wychodzi i na dodatek jest to jedno z prostszych dań jakie znam. Autorkom dzisiejszego zdjęcia i wykonania jest moja szesnastoletnia siostra, która w kuchni stawia pierwsze kroki, więc to dowód na poparcie moich słow:)
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka curry
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
½ łyżeczki czosnku granulowanego
1/3 łyżeczki imbiru w proszku
szczypta pieprzu cayenne
3 łyżki oleju sezamowego
sól i pieprz
Najlepiej podawać z frytkami lub ryżem curry i sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz