niedziela, 25 stycznia 2015

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

To jedna z moich ulubionych surówek obiadowych. Jest bardzo szybka, tania i pasuje do każdego dania.






























Składniki:

½ kapusty pekińskiej
puszka kukurydzy
szczypta soli
pieprz
kilka kropli soku z cytryny
4 łyżki majonezu
 
 
 Kapustę poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do pokrojonej kapusty. Dodać majonez sól, pieprz i sok z cytryny.
 
 
 



1 komentarz:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń