niedziela, 28 sierpnia 2016

Fit burger

Mam szczęście, gdyż w moim mieście znajduje się chłodnia, która produkuje wiele pyszności dla znanych firm. Wśród nich są kotlety do burgerów dla "Burger King". Nadprodukcję sprzedają za niewielką cenę. Kilogram burgerów ze 100% wołowiny kosztuje 11,99 zł. Ponieważ karmię piersią i przy okazji chce zrzucić zbędne kilogramy jem zdrowo i lekko. Dziś pomysł na fit burgera - bo na diecie też można poszaleć:)

Składniki na jedną porcję:
1 burger wołowy (u mnie mrożony z miejscowej chłodni)
1 bułka grahamka
liść sałaty (u mnie lodowa)
plasterki pomidora
plasterki cebuli
plasterki ogórka świeżego lub konserwowego
garść ulubionych kiełków
2 łyżki ketchupu
łyżka musztardy

Burgera przygotować w piekarniku lub na grillu(ja użyłam grilla elektrycznego). Bułkę przeciąć wzdłuż na pół i chwilę podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej (preferuje piekarnik bo bułka robi się chrupiąca). Jedną część bułki posmarować ketchupem, drugą musztardą. Na dolnej części bułki układać po kolei: sałatę, kotleta, warzywa, kiełki i przykryć drugą częścią bułki:)

23 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam domowego burgera, narobiłaś mi ochoty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smacznie, dziecko będzie zadowolone. Znając życie już za niedługo będzie na takie burgery samo chodziło :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowy burger? Pyszności. Bardzo dawno nie jadłam żadnego burgerka i przyznam, że z chęcią bym się teraz pokusiła na takie apetyczne pyszności. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bym zjadła takiego domowego burgera :)

    OdpowiedzUsuń
  5. już z parę lat nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam domowe burgery :) Bardzo apetyczny, burger na wypasie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie jadłam takiego burgera, to mięsko musi być bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  8. Domowe burgery nie mają sobie równych, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jestem strasznie głodna i oglądanie takich pyszności sprawia mi ból :<
    >FOXYDIET

    OdpowiedzUsuń
  10. Kilka moich prób z domowymi wołowymi burgerami kończyły się klęską. Zawsze sama mieliłam mięso i za każdym razem było za suche. Muszę spróbować wersji z burgerami z chłodni :)

    OdpowiedzUsuń
  11. domowe burgery są świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Fantastyczny! Przez Ciebie teraz będę myślała o burgerach ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jaki okazały burger! Prezentuje się bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń