środa, 10 sierpnia 2016

Twarożek na kanapki

Obok Pasty jajecznej - mój ulubiony dodatek do pieczywa.


Składniki:
250 g twarogu półtłustego
7 rzodkiewek większych
mały jogurt naturalny
1 pęczek szczypiorku
sól, pieprz do smaku

Twaróg przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę lub starte na tarce, pokrojony szczypiorek i wlać jogurt. Wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć na pół godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Serwujemy na śniadanie lub kolację najlepiej ze świeżym pieczywem. 

22 komentarze:

  1. Ze szczypiorkiem i z rzodkiewką :) Mniam! Najlepszy :) Uwielbiam taki twarożek ze świeżym pieczywkiem i... z kakao! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taki twarożek, szczególnie wiosną smakuje pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczny twarożek. W lecie wędliny mogą dla mnie nie istnieć. Dzisiaj skroiłam na śniadanie półkilową malinówkę z białym serem. Zjadłam sama :)Mniamm.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie dodatki na śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, bardzo lubię takie dodatki do śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam! Najlepszy oczywiście ze szczypiorkiem i rzodkiewką, jak u Ciebie. Czasem dodaję jeszcze ogórka i ze świeżym pieczywem "raj na ziemi" ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Również uwielbiam taki twarożek.

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiamy u nas w domu taki własnoręcznie przyrządzony serek do kanapek! Mniam:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Robię taki sam twarożek, jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam :) Wiosną i latem obowiązkowo przynajmniej raz w tygodniu na śniadanie :) Dziś też był :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię taki twarożek. Wiosenno- letnie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię takie twarożki, ale nigdy nie chce mi się ich zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  13. bardzo lubię, zwłaszcza wiosną :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiamy jeść taką pastę/ sałatkę samą bez chleba xD

    OdpowiedzUsuń