niedziela, 17 sierpnia 2014
Zupa kalafiorowa
Uwielbiam prawie wszystkie zupy, a ta jest jedną z moich ulubionych.
Składniki:
ok. 400g surowego kalafiora
ok. 200g obranych ziemniaków
200 g obranej marchwi
1,7 l bulionu (u mnie rosół)
pęczek koperku
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
ok. 100ml śmietanki 12%
W garnku przygrzewam bulion. Ziemniaki i marchew obieram i kroję w dość drobną kostkę, kalafiora w małe różyczki. Wszystkie warzywa dodaje do wywaru i gotuje ok. 15 minut, aż ziemniaki się ugotują.Kiedy warzywa będą gotowe, posiekać koperek i dodać do zupy razem ze śmietaną. Na samym końcu zupę doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz