poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Leczo z cukinią i pieczarkami






























Właśnie zaczyna się sezon na leczo… Postanowiłam w tym roku zacząć od dania z papryki, cukinii i pieczarek. Cały garnek zniknął  w kilka chwil, gdyż zarówno ja, jak i mój narzeczony przepadamy za węgierskim przysmakiem. Polecam!

IMG_20140803_092928
Skłaniki:
- 5 różnokolorowych papryk (u mnie 3 czerwone i 2 zielone)
- 2 średnie młode cukinie
- kilka pieczarek
- 1 duża cebule
- 1 kiełbasa
- 3 parówki
- 1 puszka pomidorów
- sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
- olej do smażenia
Paprykę kroję w większą kostkę, pieczarki i cukinie w półplasterki, cebulę drobno siekam.
IMG_20140803_095527
Kiełbasę i parówki kroję w plasterki. Na oleju w garnku szklę cebule. Dodaję pieczarki, chwilę razem smażę. Dorzucam paprykę i cukinię.
IMG_20140803_095858
IMG_20140803_100039
Po kilku minutach dolewam pomidory z puszki i duszę wszystko do miękkości.
IMG_20140803_105444
Na osobnej patelni podsmażam kiełbasę i parówki. Dodaję do warzyw, gotuję jeszcze razem chwilę. Doprawiam do smaku dość mocno solą, pieprzem, ziołami i papryką. Podaję z pieczywem.
2014-08-03 12.37.59

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz