czwartek, 11 września 2014

Tradycyjna pasta jajeczna




























Pasta jajeczna to mój śniadaniowy bestseller. Najbardziej smakuje mi w wersji tradycyjnej. Moim zdaniem jeden z najsmaczniejszych dodatków do świeżego, chrupiącego pieczywa. Mogę jeść często i w ogóle mi się nie nudzi.

Składniki:

4 jajka
2 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
garść szczypiorku


Jajka gotuję na twardo – około 8 minut i obieram ze skorupki.
Kroję jajka w kostkę – ja kroję w dość grubą, bo lubię mieć większe kawałki. Szczypiorek siekam.
Mieszam jajka i szczypiorek z majonezem, musztardą, solą, pieprzem.
Warto ozdobić kanapki z pastą jajeczną odrobiną zdrowych kiełków np. brokuła, podkreślą smak, troszkę zaostrzą i będą przyjemnie chrupały.


Śniadanie z jajem

2 komentarze:

  1. Idealna na kanapki. Dawno nie jadłam.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń