czwartek, 11 września 2014
Tradycyjna pasta jajeczna
Pasta jajeczna to mój śniadaniowy bestseller. Najbardziej smakuje mi w wersji tradycyjnej. Moim zdaniem jeden z najsmaczniejszych dodatków do świeżego, chrupiącego pieczywa. Mogę jeść często i w ogóle mi się nie nudzi.
Składniki:
4 jajka
2 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
garść szczypiorku
Jajka gotuję na twardo – około 8 minut i obieram ze skorupki.
Kroję jajka w kostkę – ja kroję w dość grubą, bo lubię mieć większe kawałki. Szczypiorek siekam.
Mieszam jajka i szczypiorek z majonezem, musztardą, solą, pieprzem.
Warto ozdobić kanapki z pastą jajeczną odrobiną zdrowych kiełków np. brokuła, podkreślą smak, troszkę zaostrzą i będą przyjemnie chrupały.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Idealna na kanapki. Dawno nie jadłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Ja też dawno takiej nie jadłam!
OdpowiedzUsuń