Składniki
1 kg szynkicebula
marchewka
czerwona papryka
30 dag pieczarek
garść posiekanej natki pietruszki
liść laurowy
ziele angielskie
przyprawa do gulaszu
olej do smażenia
2-3 łyżki mąki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
- Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Wsypujemy do mięsa i dusimy.
- Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki, a papryki w paski. Paprykę, marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do mięsa. Doprawiamy przyprawą do gulaszu. Wlewamy tyle wody, aby mięso było przykryte. Dusimy do miękkości.
- Z mąki i wody przygotowujemy zaklepkę i dodajemy do gulaszu. Gotujemy, ciągle mieszając. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą.
Robiłam podobny na dzisiejszy obiad, też podam z kaszą :)
OdpowiedzUsuńPolecam, już coś takiego robiłam :)
OdpowiedzUsuń