niedziela, 16 listopada 2014

Risotto z kaurczakiem i warzywami





























Jedno z moich ulubionych dań:)

Składniki
  • 30 dag pieczarek
  • filet z kurczaka (podwójny)
  • 1 papryka czerwona
  • 0,5 l buliony
  • puszka kukurydzy
  • solidna szczepta kurkumy
  • olej
  • 200 g ryżu
  • sól, pieprz
Fileta oczyszczamy i  kroimy w kostkę. Smażymy na złoto na oleju. Pieczarki kroimy w plasterkii i podsmażamy na oleju (tym samym co kurczaka), aż będą miękkie ( i ciemno brązowe ) .
Paprykę kroimy w niewielką kostkę , podsmażamy do miękkości.
Ryż wsypujemy na rozgrzany olej i smażymy aż stanie się przezroczysty, po czym zalewamy bulionem ( u mnie rosół), jak już nam bulion odparuje - doprawiamy solą, pieprzem, i kurkumą, po czym dodajemy nasze pieczarki , paprykę, kurczaka i kukurydzę.
Mieszamy i podajemy ;)




























Jedno z moic

1 komentarz: