sobota, 22 listopada 2014

Surówka z kiszonej kapusty





























Przygotowanie surówki jest bardzo proste. Zamiast kupować gotową surówkę wolę sama przygotować bombe witaminową, która zdecydowanie jest smaczniejsza. Tę surówkę najchętniej podaje do dań z ryb, ale myśle, że pasuje do wszystkiego:)

Składniki:
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek lub oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • natka pietruszki
  • łyżeczka kminku
  Z kiszonej kapusty odciskamy sok i mieszamy ją z drobno posiekaną cebulą, tartą na tarce marchewką, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, natka pietruszki, solą pieprzem i cukrem. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy oliwę z oliwek lub olej i zajadamy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz