niedziela, 19 października 2014

Babka czekoladowa






























Najprostsza babka na świecie. Tania i pyszna:)


3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
2 łyżki bułki tartej
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

masło do posmarowania formy
bułka tarta do posypania formy
cukier puder lub polewa czekoladowa


Mleko zagotowuję z kakao i wystudzić. Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę,stopniowo dodaję mąkę pszenną,proszek do pieczenia ,bułkę tartą i mleko z kakao.Dokładnie mieszam.
Przekładam do foremki na babkę,posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczoną babkę wyciągam z formy i posypuję cukrem pudrem.
 
 

1 komentarz:

  1. kawałek takiej babki idealnie pasuje do popołudniowej kawy :)

    OdpowiedzUsuń