Pomysł na te niebanalne schabowe podsunęła mi teściowa. Już dawno szukałam alternatywy dla nudnych kotletów, więc ten przepis bardzo przypadł mi do gustu. Pyszne i wyraźne w smaku:)
Składniki
2 kotlety schabowe
10-15 dag sera
2 plastry szynki
1 jajko
bułka tarta
olej/ oliwa/ masło
sól
pieprz
2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
Kotlety dokładnie myjemy, osuszamy, rozbijamy i z każdej strony solimy, pieprzymy. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce. Smażymy kotlety z obu stron i na jednej kładziemy szynkę i smarujemy sosem, zakrywamy to serem żółtym. Wkładamy do piekarnika/mikrofalówki do momentu aż ser się rozpuści.
już dawno nie jadłam schabowych. ostatnio królują u mnie ryże i makarony (z przewagą tych drugich).
OdpowiedzUsuń