Mięso jest lekkostrawne, ponieważ nie jest smażone na oleju. Ponadto jest soczyste i miękkie o delikatnym koperkowo – tymiankowym aromacie.
-
1 filet z kurczaka
-
2 łyżeczki masła
- tymianek
-
sól, pieprzNa dnie naczynia żaroodpornego rozciągamy folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Na folie wysypujemy łyżkę posiekanego koperku, łyżkę tymianku oraz odrobinę soli i pieprzu – układamy na tym mięso. Od góry ponownie doprawiamy mięso solą i pieprzem, ale dość delikatnie by nie było zbyt ostre, posypujemy je drugą łyżką siekanego koperku i tymianku. Na każdym filecie kładziemy łyżeczkę masła i całość dokładnie obwijamy w folię. Mięso pieczemy w temp. 180* przez ok. 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz