poniedziałek, 6 października 2014

Fit - Pieczona pierś z koperkiem




























Mięso jest lekkostrawne, ponieważ nie jest smażone na oleju. Ponadto jest soczyste i miękkie o delikatnym koperkowo – tymiankowym aromacie.
  • 1 filet z kurczaka 
  • 2 łyżeczki masła
  • koperek   
  • tymianek
  • sól, pieprz
     
     
     Na dnie naczynia żaroodpornego rozciągamy folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Na folie wysypujemy łyżkę posiekanego koperku, łyżkę tymianku oraz odrobinę soli i pieprzu – układamy na tym mięso. Od góry ponownie doprawiamy mięso solą i pieprzem, ale dość delikatnie by nie było zbyt ostre, posypujemy je drugą łyżką siekanego koperku i tymianku. Na każdym filecie kładziemy łyżeczkę masła  i całość dokładnie obwijamy w folię. Mięso pieczemy w temp. 180* przez ok. 40 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz