środa, 15 października 2014

Sernik na zimno





























Składniki:

• 1 kg sera trzykrotnie mielonego lub z wiaderka
• 2 galaretki cytrynowe
• 1 galaretka owocowa (dowolny smak)
• 1/2 szklanki cukru (w tym jeden cukier waniliowy)
• biszkopty
• brzoskwinie w puszce

 Zagotować 1/2 litra wody i 1/2 szklanki cukru. Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe. Ostudzić. Zmiksować z twarogiem.
  Powstałą masę wyłożyć na biszkopty ułożone na dnie tortownicy o średnicy 26 cm. Włożyć do lodówki, aby zastygło.
  Wierzch udekorować brzoskwiniami i galaretką owocową.


2 komentarze:

  1. Mmm, pychota :) Dawno już nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bede dzisiaj robila,pycha

    OdpowiedzUsuń