środa, 15 października 2014
Sernik na zimno
Składniki:
• 1 kg sera trzykrotnie mielonego lub z wiaderka
• 2 galaretki cytrynowe
• 1 galaretka owocowa (dowolny smak)
• 1/2 szklanki cukru (w tym jeden cukier waniliowy)
• biszkopty
• brzoskwinie w puszce
Zagotować 1/2 litra wody i 1/2 szklanki cukru. Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe. Ostudzić. Zmiksować z twarogiem.
Powstałą masę wyłożyć na biszkopty ułożone na dnie tortownicy o średnicy 26 cm. Włożyć do lodówki, aby zastygło.
Wierzch udekorować brzoskwiniami i galaretką owocową.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmm, pychota :) Dawno już nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńBede dzisiaj robila,pycha
OdpowiedzUsuńwydaje się łatwy, w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuń