Potrawka w której wykorzystuję mięso z rosołu lub pieczone wcześniej. Dzięki takim potrawkom w kuchni nic się nie marnuje.
● 1/2 kg mięsa drobiowego z rosołu lub pieczonego kurczaka
● 1/2 kg pieczarek
● czerwona papryka
● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
● 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
● 2 cebule
● 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
● 3 łyżki mąki
● łyżka masła
● olej
● 1,5 l bulionu
● sól, pieprz
-
Mięso kroję w paseczki. Cebule obieram i kroję w
kostkę. Szklę na oleju. Pieczarki oczyszczamy i kroję w plasterki.
Podsmażam na maśle. Paprykę kroję w kostkę, chwilę smażę
z pieczarkami.
-
Mięso mieszam z pieczarkami, papryką i cebulą. Wlewam
bulion i zagotowuje. Dodaje koncentrat. Doprawiam mielonymi
paprykami, solą i pieprzem do smaku. Zagęszczam mąką.
Danie podaje z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz