piątek, 24 października 2014

Schabowe pod słodko kwaśną pierzynką

























Pomysł na te niebanalne schabowe podsunęła mi teściowa. Już dawno szukałam alternatywy dla nudnych kotletów, więc ten przepis bardzo przypadł mi do gustu. Pyszne i wyraźne w smaku:)


Składniki


2 kotlety schabowe
10-15 dag sera
2 plastry szynki
1 jajko
bułka tarta
olej/ oliwa/ masło
sól
pieprz
2 łyżki sosu słodko-kwaśnego

 Kotlety dokładnie myjemy, osuszamy, rozbijamy i z każdej strony solimy, pieprzymy. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce. Smażymy kotlety z obu stron i na jednej kładziemy szynkę i smarujemy sosem, zakrywamy to serem żółtym. Wkładamy do piekarnika/mikrofalówki do momentu aż ser się rozpuści.

1 komentarz:

  1. już dawno nie jadłam schabowych. ostatnio królują u mnie ryże i makarony (z przewagą tych drugich).

    OdpowiedzUsuń