poniedziałek, 4 lipca 2016

Surówka z młodej kapusty

Zarówno ja, jak i mój narzeczony nie wyobrażamy sobie obiadu bez warzywnego dodatku. W okresie wiosenno-letnim staram się korzystać ze świeżych warzyw i często serwuję fasolkę szparagową, kalafiora czy właśnie kapustę młodą. Dziś prosta surówka, która pasuje do każdego dania.


Składniki

1/2 główki młodej kapusty
 2 marchewki
 pęczek rzodkiewek
1 cebula
 koperek
2 łyżki majonezu 
mały jogurt naturalny
 sól
pieprz
 

Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Marchewkę i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Dorzucić posiekany koperek, majonez i jogurt. Posolić i popieprzyć, dokładnie wymieszać.

8 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również uwielbiam takie surówki. Są smaczne no i zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię tego typu surówki :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie surówki.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam młodą kapustę w każdej postaci, surówka bardzo apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja robię bez rzodkiewki, ale koniecznie muszę wypróbować Twoją wersję:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie surówki zawsze świetnie się spisują podczas obiadu :)

    OdpowiedzUsuń