Mój narzeczony kręci nosem na wszystkie zupy (oprócz pomidorowej). Ciągle tylko mięcho i mięcho. Szczerze mówiąc ja mam dość ciągłego jedzenia mięsa. Za oknem skwar, a mi nie uśmiecha się tłuc schabu. Ukradkiem spojrzałam na kalafiora, który miał być dodatkiem do Kotleta schabowego i postanawiam zrobić kotlety kalafiorowe. O dziwo mój luby zjadł ze smakiem, a nawet odgrzał sobie na kolację te które zostały:) Kotlety podałam z Surówką z młodej kapusty i młodymi ziemniakami.
Składniki
kalafior
2 jajka
4 łyżki bułki tartej + pół szklanki do panierowania
olej do smażenia
sól,
pieprz,
papryka słodka w proszku,
2 jajka
4 łyżki bułki tartej + pół szklanki do panierowania
olej do smażenia
sól,
pieprz,
papryka słodka w proszku,
koperek
Z chęcią bym jadła takie kotleciki i nie pogrymasiła.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki :-) są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńFajne, kiedyś robiłam :)
OdpowiedzUsuńpomysłowe:)
OdpowiedzUsuńKotleciki z kalafiora są pyszne :))
OdpowiedzUsuńAleż jestem ciekawa ich smaku bo wyglądają obłędnie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmożna się najeść bez mięsa przy takich kotlecikach;)
OdpowiedzUsuńOsobiście bardzo lubię przeróżne kotlety z warzyw. Twoje wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłyśmy ale bardzo fajna alternatywa dla tych mięsnych :)
OdpowiedzUsuń