Kocham kebaba, ale nigdy nie mam pewności co się w nim znajduje. Domowa tortilla, to co innego. Świeże mięso i ulubione dodatki, a do tego proste przygotowanie:) Najlepszego kebaba robi mój narzeczony!
Składniki:
- 4 gotowe placki tortilla
- 2 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa
- ulubiona surówka
- pomidor
- 1/2 puszki kukurydzy
sos: - 5 łyżki gęstego jogurtu,
- 1 łyżka majonezu,
- czosnek granulowany
- sól, pieprz do smaku
Składniki sosu dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki, by się przegryzł. Kurczaka kroję w dowolne kawałki (u mnie kostka) i duszę do miękkości na łyżce oleju i kilku łyżkach wody, na końcu dosypuję połowę opakowania przyprawy gyros, mieszam. Placki lekko moczę wodą, podgrzewam na patelni grillowej, rozsmarowuję sos, układam surówke, pomidora, kukurydze i porcję mięsa, polewam sosem i zwijam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz